Stailaajan matkassa

VIERASKYNÄKIRJOITUS

Monet varmasti miettii, millaista asunnon myyntistailaajan työ on ja varsinkin millainen on päivän kulku?

Itsekin olen todella kiinnostunut aiheesta ja eräänä päivänä pääsinkin Millan mukaan stailauskohteeseen. Tai itse asiassa kohteita oli kaksi samalla kertaa.

Koko projekti alkaa kohteeseen tutustumisella (joko valokuvista tai paikan päällä) ja suunnittelulla. Hyvä suunnittelu säästää aikaa ja vaivaa siinä kohtaa, kun kohteeseen tarvittavia huonekaluja ja muuta stailaus rekvisiittaa aletaan fyysisesti siirtämään kohteeseen. Tavaraa on paljon ja tilaa rajoitetusti, joten ihan kaikkea varastolta ei voi ottaa mukaan, edes varmuuden vuoksi. Tämän suunnittelutyön ja varastolta tavaroiden noudon Milla hoiti Porvoon päässä sujuvasti rutiinilla . Minun tehtäväkseni jäi siis vain saapua paikalle.

Silloin kun kohde on asuttu ja kalustettu, pyritään käyttämään mahdollisuuksien mukaan niitä kalusteita joita asunnossa on jo valmiina. Toivottavaa on, että asunnosta on poistettu ylimääräinen tavara näkyviltä, sekä henkilökohtaiset asiat (kuten valokuvat) silloin kun stailaus on tarkoitus tapahtua.

Perille päästyäni suurin osa stailauskamoista oli jo kannettu sisälle ensimmäiseen kohteeseen ja Milla oli jo täydessä työn touhussa. Supertalentti valokuvaaja Niko (joka on muuten valittu Vuoden porvoolaiseksikin) oli jo kiinteistövälittäjän kanssa kuvaamassa videoklippejä myynti-ilmoitukseen.

Ensimmäisessä kohteessa ensimmäisenä tehtävänäni pääsin tekemään vähän lumitöitä, jotta terassin sai kuvauskuntoon. Sain heti kiinni stailaajan työn monipuolisuudesta. Samaan aikaan myös stailausassistentti Johanna saapui kohteeseen ja ryhtyi toimeen sisätiloissa. Milla ja Johanna ovat ammattilaisia näissä ”keikoissa” ja työskentelevät rutiinilla, itse yritin tässä kohtaa vain tarkkailla heidän toimimista ja ottaa kaiken opin irti mitä sain.

Seuraava tehtäväni oli kantaa tavaroita edes-takaisin; ensin pois stailauskalusteiden ja valokuvaajan tieltä, sitten tietenkin  juuri tasan niin kuin ne on alun perin ollutkin. Vähän niin kuin tekisi muuttoa, eli ihan kivaa!

Kun Niko oli saanut kuvaukset valmiiksi pääsin tekemään tupatarkastuksen. En voinut usko silmiäni, kun näin mitä asunnossa oli tapahtunut. En tarkoita että asunto olisi alun perin ollut huonompi tai muuta, vaan että jonkun koti oli muuttunut myyntiartikkeliksi. Ja siinä on juuri se idea, miksi Finahemin porukka oli kutsuttu paikalle.

Jokainen kohde on erilainen ja aikataulut elävät tarpeen mukaan. Yllätyksiltä ei voi välttyä, joten nopeat hoksottimet ja ongelmanratkaisutaidot kuuluvat myös stailaajan työkalupakkiin. Milla tekee työtään intohimolla ja haluaa että lopputulos on toivotunlainen. Vaikka päivät venyisivät, laadusta ei tingitä.

Ja totta puhuen, toisen kohteen kohdalla aikataulu paukkui. Tekemistä oli paljon, mutta yhteisvoimin, hyvällä organisoinnilla ja kylmillä hermoilla myös toinen kohde stailattiin ja kuvattiin onnistuneesti. Tästä kohteesta opin, että  keskittymällä oikeisiin asioihin, positiivisella asenteella ja vahvalla tiimityöskentelyllä tuppaa tulemaan vain priimaa. Lopputuloksena kohteesta saatiin paremmat kuvat mitä pystyin edes kuvittelemaan!

Näissä kohteissa huomasin konkreettisesti sen tosiasian, että käyttämällä ammattistailaajaa on mahdollista nostaa asunto ”nextille levelille”. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on nykyaikana suuri myyntivaltti ja tapa erottua muista.

 

Lämmintä ja aurinkoista kevättä toivottelee Eleonoora

2 kommenttia “Stailaajan matkassa

  1. Mitä tällainen stailaus maksaa? Entä kun kuvat on otettu ja stailatut kalusteet viedään pois, niin eikö asuntoa kuvien perusteella katsomaan tullut pety?

    1. Stailauksen hinta määräytyy kohdekohtaisesti ja riippuen siitä tehdäänkö kevytstailaus vai kalustetaanko kokonaan. Useimmiten stailaus on kohteessa vähintään viikon eli myös näytöillä.
      Stailauksen ideana on luoda asunnosta sellainen, että se miellyttää mahdollisimman monen, potentiaalisen ostajan silmää. Vaikka stailaus ei olisikaan enää kohteessa on asiakkaalle kuitenkin luotu visio kodista, jota hän on tullut katsomaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *