Sisustussuunnittelija Milla Ek Ammattisisustajan visuaalinen päiväkirja - Tervetuloa lukemaan! 2019-09-17T19:46:48Z https://sisustussuunnittelijamillaek.casablogit.fi/feed/atom/ WordPress https://sisustussuunnittelijamillaek.casablogit.fi/wp-content/uploads/sites/30/2019/01/cropped-Finahem_fi-kotisivu-32x32.jpg Milla / Sisustussuunnittelija Milla Ek <![CDATA[Katse kohti tulevaa]]> https://sisustussuunnittelijamillaek.casablogit.fi/?p=582 2019-09-17T19:46:48Z 2019-09-17T19:46:48Z Finahem on nyt osakeyhtiö ja toiminta laajenemassa.   Olen itselleni äärimmäisen kiitollinen siitä, että 1,5 vuotta sitten minulla oli rohkeutta hypätä pois tukehduttavasta, kuluttavasta oravanpyörästä ja lähteä kohti unelmieni polkua. Kohti auringonnousua, joka pikkuhiljaa valaisee synkimmänkin aamun.   Se on todella kannattanut. Siitä lähtien jokaiseen aamuun on ollut ilo herätä ja katsoa mitä uusi päivä […]

The post Katse kohti tulevaa appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
Finahem on nyt osakeyhtiö ja toiminta laajenemassa.
 
Olen itselleni äärimmäisen kiitollinen siitä, että 1,5 vuotta sitten minulla oli rohkeutta hypätä pois tukehduttavasta, kuluttavasta oravanpyörästä ja lähteä kohti unelmieni polkua. Kohti auringonnousua, joka pikkuhiljaa valaisee synkimmänkin aamun.
 
Se on todella kannattanut. Siitä lähtien jokaiseen aamuun on ollut ilo herätä ja katsoa mitä uusi päivä tuo tullessaan. En enää kahlaa polviani myöden mudassa vaan askel on kevyt ja mieli kirkas. Ulappa tyyni ja aurinko puotapilvien ympäröimä.
 
Yritykseni on minulle kuin neljäs lapsi. Intohimo, nautinto ja ikuinen inspiraation lähde. Minulla on ilo olla lähellä asiakkaitani ja palvella heitä parhaalla mahdollisella tavalla. Jokainen uusi projekti on kuin seikkailu, johon tarttua. Palapeli, jota malttamattomana saa alkaa kokoamaan.
 
Olen tänä aikana oppinut myös paljon itsestäni. Siitä kuka minä olen ja mitä oikeasti haluan elämältäni. Itsenäistynyt. Sen siivittämänä olen pyrkinyt myös eliminoimaan muut negatiiviset asiat elämässäni. Ne, jotka vievät tilan hengittää ja karkoittavat positiivisuuden.
 
Olen oppinut olemaan itselleni armollisempi. Olen ymmärtänyt olevani arvokas. Nyt elän myös itseäni varten. Omilla ehdoillani.
 
Suuria muutoksia, joita en ole katunut päivääkään.
Olen onnellisempi kuin koskaan.
Ja nyt tiedän, että olen sen ansainnut.
 
Suurella ilolla kerron aina tarinaani. Jos se inspiroi ja antaa rohkeutta edes yhdelle yrityksen perustamisesta haaveilevalle, on se kannattanut.
 
Rohkeutta, hulluutta ja draivia se vaatii. Töitä on tehtävä hartiavoimin. Puolivaloilla tähän hommaan ei kannata lähteä vaan täydellä sydämellä.
 
Olen kiitollinen kaikista ihanista asiakkaistani ketkä ovat avanneet minulle kotiensa ovet ja päästäneet minut hetkeksi osaksi elämäänsä. Se on etuoikeus ja kunnia, sillä koti on ihmiselle se kaikkein pyhin. Se on turvasatama hektisen arjen aallokossa. Paikka, jossa rauhoittua ja kerätä energiaa seuraavaan päivään.
 
Koti on Tunne Tila.
 
Mennyttä puoltatoista vuotta lämmöllä muistellen ja tulevia vuosia innolla ja malttamattomana odottaen.
Tästä on hyvä jatkaa.
 
Kiitollisena,
Milla / Finahem

The post Katse kohti tulevaa appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
0
Milla / Sisustussuunnittelija Milla Ek <![CDATA[Kameran edessä]]> https://sisustussuunnittelijamillaek.casablogit.fi/?p=571 2019-09-05T20:46:43Z 2019-09-05T20:46:43Z Minulla on pienoinen kamerakammo, kameran edessä oleminen on aina ollut minulle hankalaa ja epämiellyttävää. Nyt kun olen saanut harjoitusta mallina olemisesta, ei kuvattavana oleminen tunnukaan enää niin väkinäiseltä ja tuskaiselta. Onni on oma kuvaaja, ihana poikaystäväni jolla on kärsivällisyyttä näinkin hankalaan tapaukseen ja oikeastaan olenkin alkanut jopa pitää kameran edestä olosta. Ja kuten kuvista huomaa, […]

The post Kameran edessä appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>

Minulla on pienoinen kamerakammo, kameran edessä oleminen on aina ollut minulle hankalaa ja epämiellyttävää. Nyt kun olen saanut harjoitusta mallina olemisesta, ei kuvattavana oleminen tunnukaan enää niin väkinäiseltä ja tuskaiselta.

Onni on oma kuvaaja, ihana poikaystäväni jolla on kärsivällisyyttä näinkin hankalaan tapaukseen ja oikeastaan olenkin alkanut jopa pitää kameran edestä olosta.

Ja kuten kuvista huomaa, hän on äärimmäisen lahjakas kuvaaja!

Kävimme Venetsiassa lomalla ja se on kyllä aivan hurmaava ja romanttinen kaupunki. Ja vielä, kun siellä sai olla rakkaan ihmisen kanssa niin loma oli täydellinen.

Tässä Polaroid kuvassa on kyllä omanlaisensa ihana, vanhanajan tunnelma.

The post Kameran edessä appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
0
Milla / Sisustussuunnittelija Milla Ek <![CDATA[Koti – Tunne Tila]]> https://sisustussuunnittelijamillaek.casablogit.fi/?p=560 2019-08-23T18:34:38Z 2019-08-23T18:34:38Z Hyvä olo. Ennen kaikkea. Koti. Turvasatama. Paikka rauhoittua ja kerätä energiaa hektisen arjen keskellä. Paikka, jossa mieli lepää ja sielu kiittää. Tunne Tila Yritykseni Finahemin slogan “Tunne Tila” kuvastaa mielestäni hyvin sitä mitä koti merkitsee ja mitä sen tulisi olla. Tunne johon kiteytyy rauha ja hyvä olo. Täydellinen Zen. Juuri Sinulle. Muutin uuteen kotiini kesäkuussa […]

The post Koti – Tunne Tila appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
Hyvä olo. Ennen kaikkea.

Koti. Turvasatama. Paikka rauhoittua ja kerätä energiaa hektisen arjen keskellä. Paikka, jossa mieli lepää ja sielu kiittää.

Tunne Tila

Yritykseni Finahemin slogan “Tunne Tila” kuvastaa mielestäni hyvin sitä mitä koti merkitsee ja mitä sen tulisi olla. Tunne johon kiteytyy rauha ja hyvä olo. Täydellinen Zen. Juuri Sinulle.

Muutin uuteen kotiini kesäkuussa ja olen pikkuhiljaa sitä sisustanut mieleisekseni. Asun vanhassa, 1800-luvulta olevassa puutalossa Porvoon vanhassa kaupungissa ja myös kotini sisustuksessa heijastuu vahvasti talon ympäristö sekä sen ikä ja historia. Myös työssäni sisustussuunnittelijana pyrin ottamaan huomioon käsillä olevan kohteen hengen, jotta myös sisustuksesta tulee yhtenäinen osa tilaa. Näin säilyy kodin punainen lanka ja johdonmukaisuus.

Vanhan talon tuntua

Minusta on aivan hurmaavaa, kun kaikki kodin pinnat ovat vähän vinksallaan. Niin seinät, lattia kuin kattokin ovat vinossa ja johonkin suuntaan kallellaan. Tumma lautalattia yhdistettynä saman sävyiseen alkuperäiseen lautakattoon luo harmonisen ja rauhoittavan tunnelman. Seinillä on Boråsin ihana Linen -malliston tapetti, joka sopii mielestäni tänne kuin voisilmä puuroon. Tapetin pellavainen pinta on todella kaunis ja eläväinen ja löydän itseni aina välillä hipelöimästä seiniä.

Ekologisuus ja kerroksellisuus sisustuksessa

Pidän eklektisestä ja kerroksellisesta sisustuksesta. Sulassa sovussa uutta ja vanhaa, mielenkiintoisia esineitä joilla on tarina. Suuri rakkauteni on aidot matot, joita löytyykin kodistani muutama. Haaveenani olisi hankkia isokokoinen, punasävyinen aito matto olohuoneeseen, mutta juuri sitä oikeaa ei ole vielä tullut vastaan. No, hyvää  kannattaa odottaa.

Suosin sisustuksessa niin omassa kodissani kuin suunnittelukohteissani ekologisia, kestävän kehityksen mukaisia vaihtoehtoja. Pellava, hamppu, juutti sekä sisal ovat hyvin edustettuina kodissani ja niillä saakin luotua ihanaa lämpöä ja maanläheisyyttä sisustukseen. Kontrastina olen tuonut mukaan modernimpia elementtejä, kuten BeDesignin linjakkaan Lumo -vaatetelineen sekä upeaa muotoilua olevan Fan Stool:in. Näin sisustukseen saa luotua mielenkiintoa ja henkeä.

Urbaaniviidakko

Viherkasvit ovat minulle ehdoton must! Niitä on oltava ja paljon! Koti ei tunnu minulle kodilta, jos joka huoneesta ei löydy yhtä tai mielellään useampaa viherkasvia. Edellisessä kodissani niitä oli yhteensä 75 eli puhutaan jo urbaanista viidakosta. Nykyisessä kodissani luku jää johonkin 40 paikkeille ihan tilanpuutteen vuoksi.

Oli kyseessä sitten oma kotini tai suunnittelukohde, sisustan aina täydestä sydämestäni. Ja niin sen kuuluukin olla, kodin tulee olla rakkaudella tehty.

The post Koti – Tunne Tila appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
0
Milla / Sisustussuunnittelija Milla Ek <![CDATA[Harmoniaa ja harmaansävyjä makuuhuoneeseen]]> https://sisustussuunnittelijamillaek.casablogit.fi/?p=556 2019-08-09T09:51:31Z 2019-08-09T09:51:31Z Minulla on työn alla useampi kohde, joihin suunnittelen makuuhuonetta. Kyseinen tila on yksi kodin tärkeimmistä, sillä siellä ihminen viettää suuren osan päivästään. Suunnittelijana se antaa minulle suuren vastuun myös asiakkaan hyvinvoinnista. Tämän kohteen makuuhuoneeseen toiveena on neutraalia, yhteensopivien sävyjen rauhallista harmoniaa. Paikka, jossa voi saavuttaa täydellinen zen -tilan. Seinän sävyksi valikoitui Tikkurilan Laasti X487, joka […]

The post Harmoniaa ja harmaansävyjä makuuhuoneeseen appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
Minulla on työn alla useampi kohde, joihin suunnittelen makuuhuonetta. Kyseinen tila on yksi kodin tärkeimmistä, sillä siellä ihminen viettää suuren osan päivästään. Suunnittelijana se antaa minulle suuren vastuun myös asiakkaan hyvinvoinnista.

Tämän kohteen makuuhuoneeseen toiveena on neutraalia, yhteensopivien sävyjen rauhallista harmoniaa. Paikka, jossa voi saavuttaa täydellinen zen -tilan. Seinän sävyksi valikoitui Tikkurilan Laasti X487, joka on oivallinen harmaansävy tilaan kuin tilaan ja toimii loistavasti myös isoilla pinnoilla rytmittäen ikkunoiden-, ja ovien karmeja. Kaikki makuuhuoneen seinät saavatkin tässä asunnossa utuisen, harmaan hunnun ylleen.

180cm levyiseen sänkyyn tuodaan näyttävä sängynpääty ruutukuvioinnilla Matrin valikoimasta. Verhoiluksi valitsin laadukasta Alaska pellava-puuvillasekoitetta.

Kattovalaisin on tunnelmallista valoa luova 26-25 plafondi Le Klint:ltä. Asiakas tarvitsee myös tehokkaan ja käännettävän lukuvalon molemmille puolille sänkyä ja tähän tarkoitukseen sopii hyvin Louis Poulsenin AJ seinävalaisimet, joita on mahdollista liikuttaa sekä pysty- että vaakasuunnassa, ja sen valkoiseksi maalattu sisäpinta heijastaa valoa pehmeästi ja häikäisemättä.

Sängyn jalkopäähän tuodaan näyttävä penkki, jonka päällä voi säilyttää esimerkiksi vaatteita ja tyynyjä. Kohteeseen tuleva penkki löytyi Elloksen mallistosta.

Jälleen kerran moodboard toimii alustavan havainnollistaminen tarjoamiseksi asiakkaalle. Pian näiden pohjalta luvassa myös 3D -havainnekuvat, joista asiakas voi tutustua tilaan myös todellisine mittasuhteineen.

Moodboardit ja 3D -kuvat ovat suunnittelijan tärkeimpiä työkaluja ja ne tarjoan myös kaikille suunnitteluasiakkailleni päivittäen niitä aina suunnittelun edetessä ja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Olenkin saanut paljon kiitosta havainnollisesta ja vuorovaikutuksellisesta asiakaspalvelustani. Ja näitä kuvia on aina ilo tehdä! 🙂

Kuvalähteet: Matri, Finnish Design Shop, Ellos

The post Harmoniaa ja harmaansävyjä makuuhuoneeseen appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
0
Milla / Sisustussuunnittelija Milla Ek <![CDATA[Syksy – Uusi sivu kirjassa]]> https://sisustussuunnittelijamillaek.casablogit.fi/?p=551 2019-08-04T20:40:07Z 2019-08-04T20:40:07Z Ihana arki. Kylmenevät ilmat. Kun avaat ulko-oven niin vastassa ei olekaan enää kesän väreilevä lämpö vaan pirteä syksyn tuoksu ja hiljalleen kellastuvat lehdet. Rakastan syksyä. Lempivuodenaikani. Pitkät, pimenevät illat. Kynttilöiden hiljalleen lepattavat liekit. Takassa rätisevä tuli. Hiljalleen soljuva sateenropina katolla. Syksy merkitsee minulle uutta energiaa. Muutosta. Jonkin uuden alkua. Mennyt kesä on ollut minulle paitsi […]

The post Syksy – Uusi sivu kirjassa appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>

Ihana arki.
Kylmenevät ilmat.
Kun avaat ulko-oven niin vastassa ei olekaan enää kesän väreilevä lämpö vaan pirteä syksyn tuoksu ja hiljalleen kellastuvat lehdet.

Rakastan syksyä.
Lempivuodenaikani.
Pitkät, pimenevät illat.
Kynttilöiden hiljalleen lepattavat liekit.
Takassa rätisevä tuli.
Hiljalleen soljuva sateenropina katolla.

Syksy merkitsee minulle uutta energiaa.
Muutosta.
Jonkin uuden alkua.

Mennyt kesä on ollut minulle paitsi matka itseeni, myös uuden onnen löytämistä.
Perhosia vatsanpohjassa. Astetta kevyemmät askeleet.
Odottamatonta.
Yllättävää.
Jännittävää.
Täynnä tunnetta.
Palapeli, jonka kuva alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan.
Ihminen, jonka kanssa koen olevani täydempi.
Läsnä.
Tässä ja nyt.

Pysähdyn ja hengitän.
Sisään ja ulos.
Keuhkot täynnä happea ja voimaa.
Uskoa tulevaan.

Yksi ovi sulkeutui.
Toinen avautui.
Pidän tästä maisemasta joka nyt eteeni aukeaa.
Uudesta maasta jalkojeni alla.
Tähdistä taivaanrannassa, joita en ollut ennen huomannut.

Maisema, joka on täynnä niin hyvää ja kaunista.

The post Syksy – Uusi sivu kirjassa appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
0
Milla / Sisustussuunnittelija Milla Ek <![CDATA[Stailattua]]> https://sisustussuunnittelijamillaek.casablogit.fi/?p=540 2019-07-30T17:00:48Z 2019-07-30T17:00:48Z Onni on osaavat ihmiset ympärillä! Ihana ja taitava assistenttini Jenna stailasi tämän uutuuttaan hehkuvan myyntiasunnon. Annan kuvien puhua puolestaan.      

The post Stailattua appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
Onni on osaavat ihmiset ympärillä! Ihana ja taitava assistenttini Jenna stailasi tämän uutuuttaan hehkuvan myyntiasunnon. Annan kuvien puhua puolestaan.

 

 

 

The post Stailattua appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
2
Milla / Sisustussuunnittelija Milla Ek <![CDATA[Ihanat hamam -pyyhkeet!]]> https://sisustussuunnittelijamillaek.casablogit.fi/?p=533 2019-07-10T14:28:57Z 2019-07-10T14:28:19Z Yhteistyössä So Pretty Hamam -pyyhe oli minulle täysin uusi tuttavuus. Nyt, kun olen saanut ilon testata So Prettyn valikoiman tuotteita, olen aivan hullaantunut! Hamam -pyyhe on kerrassaan oivallinen! Se menee pieneen tilaan (loistava esimerkiksi matkapyyhkeeksi), on erittäin imukykyinen ja se kuivuu hetkessä. Se on loistava valinta myös rantapyyhkeeksi, sillä se ei kerää ikävästi hiekkaa kuten […]

The post Ihanat hamam -pyyhkeet! appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
Yhteistyössä So Pretty

Hamam -pyyhe oli minulle täysin uusi tuttavuus. Nyt, kun olen saanut ilon testata So Prettyn valikoiman tuotteita, olen aivan hullaantunut!

Hamam -pyyhe on kerrassaan oivallinen! Se menee pieneen tilaan (loistava esimerkiksi matkapyyhkeeksi), on erittäin imukykyinen ja se kuivuu hetkessä. Se on loistava valinta myös rantapyyhkeeksi, sillä se ei kerää ikävästi hiekkaa kuten tavalliset pyyhkeet.

Monikäyttöisyys. Olen käyttänyt näitä pyyhkeen lisäksi myös torkkupeittona, laadukas puuvilla on ollut omiaan 2-vuotiaan poikani päiväunivilttinä. Olen myös kylminä kesäiltoina käyttänyt Hamam -pyyhettä shaalina terassilla. Pyyhkeiden kuosit ovat kauniita ja niitä löytyy So Prettyn laajasta valikoimasta monia erilaisia, joten valinnan varaa löytyy. Lämpimät suositteluni!

The post Ihanat hamam -pyyhkeet! appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
0
Milla / Sisustussuunnittelija Milla Ek <![CDATA[Laatikkoelämää ja tavaraähky]]> https://sisustussuunnittelijamillaek.casablogit.fi/?p=523 2019-06-07T19:29:47Z 2019-06-06T19:50:11Z Elämäni on tällä hetkellä laatikoissa. Ne ovat kauniissa pinoissa ympäri vanhaa kotiani ja odottavat ensi viikon muuttoa. Muutto. Vanha ovi sulkeutuu, uusi avautuu. Puhdistautumisprosessi. Henkinen kasvu. Uusi askel matkassa itseeni. Kaappeja ja komeroita läpikäydessäni mietin sitä materian määrää, jolla ihminen itsensä ympäröi. Pehmustaa minänsä piiloon tavaravuoren taakse.  Se mitä omistaa korreloidaan usein siihen miten hyvin […]

The post Laatikkoelämää ja tavaraähky appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
Elämäni on tällä hetkellä laatikoissa. Ne ovat kauniissa pinoissa ympäri vanhaa kotiani ja odottavat ensi viikon muuttoa.

Muutto. Vanha ovi sulkeutuu, uusi avautuu. Puhdistautumisprosessi. Henkinen kasvu. Uusi askel matkassa itseeni.

Kaappeja ja komeroita läpikäydessäni mietin sitä materian määrää, jolla ihminen itsensä ympäröi. Pehmustaa minänsä piiloon tavaravuoren taakse.  Se mitä omistaa korreloidaan usein siihen miten hyvin voi ja että menestyykö elämässä. Tietynlainen mittari, jonka elohopea nousee tavaramäärän lisääntyessä.

Mutta kuinka paljon ihminen oikeasti tarvitsee ympärilleen tavaraa? Mikä on tarpeellista, mitä ilmankin ehkä voisi elää?

Ahdistuin, kun tajusin kuinka paljon minulla on esimerkiksi vaatteita. Uusia ja käyttämättömiä, osassa vielä laput kiinni. Tulenko ikinä käyttämään näitä vai siirtyvätkö ne vaan uuteen kotiini ja uuteen komeroon “pahan päivän varalle”?

Tavarapaljous. Turhuus. Turhamaisuus. Yksinkertaisesti liikaa.

Päätin, että teen asialle jotain. Otan uuteen kotiini mukaan vain sen mitä tarvitsen, sen mille on oikeasti käyttöä.

Välttämätön. Tarpeellinen. Muu saa jäädä. Piste.

Kävin läpi vaatehuoneeni rankalla kädellä ja keräykseen lähti järkyttävä määrä jätesäkkejä täynnä täysin käyttökelpoisia vaatteita ja asusteita. Joka kerta, kun kävin kierrätyspisteellä oloni keveni. Minun oli astetta helpompi hengittää. Ehkä joku saa tarvitsemansa takin päälleen tai vaatteita lapsilleen. Hyvä näin.

Nyt kun katson muuttolaatikkopinoja, oloni on helpottunut. Niitä ei olekaan niin montaa kuin aluksi kuvittelin.

Tässäkin mielessä, uusi alku.

 

 

The post Laatikkoelämää ja tavaraähky appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
2
Milla / Sisustussuunnittelija Milla Ek <![CDATA[Sateen ropinaa ja muutosten virtaa]]> https://sisustussuunnittelijamillaek.casablogit.fi/?p=517 2019-05-26T18:21:21Z 2019-05-26T13:17:29Z Sade on ollut minulle aina rauhoittava elementti. Sen ropina peltikatolla, putoilevat pisarat asfaltilla. Tasainen, rauhoittava tempo. Puhdistava vaikutus. Eilen illalla sammutin valot, kuuntelin melankolista pianomusiikkia ja katselin vain ulos pimeään. En tiedä kuinka pitkään siinä olin. Jotenkin siinä hetkessä oli sellainen rauha, etten osannut edes kaivata pois. Tuollainen rauha minun on ollut vaikea saavuttaa ja […]

The post Sateen ropinaa ja muutosten virtaa appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
Sade on ollut minulle aina rauhoittava elementti. Sen ropina peltikatolla, putoilevat pisarat asfaltilla. Tasainen, rauhoittava tempo. Puhdistava vaikutus.

Eilen illalla sammutin valot, kuuntelin melankolista pianomusiikkia ja katselin vain ulos pimeään. En tiedä kuinka pitkään siinä olin. Jotenkin siinä hetkessä oli sellainen rauha, etten osannut edes kaivata pois. Tuollainen rauha minun on ollut vaikea saavuttaa ja nautin siitä suunnattomasti.

Juuri tuollaisia hetkiä sieluni on kaivannut viime aikoina. Elämäni on kokenut suuria muutoksia viimeisen puolentoista vuoden aikana. Oman yritykseni perustaminen ja sitä kautta omien unelmien polkujen seuraaminen. Kiitollisuus siitä rohkeudesta, joka minulla tuolloin oli ja joka kantaa edelleen tänä päivänä. Hyppäämällä tyhjyyteen ja levittämällä siipeni lentoon elämäni laatu on aivan eri luokkaa kuin ennen. Olen onnellinen siitä mitä minulla on ja minulla on melkein kaikki.

Nyt henkilökohtainen elämäni on suuressa murroksessa. Prosessi on rankka ja muutokset pelottavat. Koen kuitenkin olevani vahvempi kuin ennen ja, että käsillä olevat muutokset vievät elämääni entistä parempaan paikkaan. Rauhaan, jossa minun on helpompi hengittää. Jotta muutoksen hyväksyy ja sitä ymmärtää, on osattava keskittyä hetkeen eikä elää liikaa menneessä tai tulevassa. Muutoin tukehtuu.

Elämän kaari ja muutosten virta on kuljettanut minut tähän. Olen tässä. Olen läsnä. Olen edelleen minä, vaikka virta on ehkä matkan varrella koulinut minua kovallakin kädellä. Vahvuutta, rohkeutta, hyväksymistä ja armollisuutta. Olen oppinut itsestäni niin paljon matkan varrella eikä se matka ole ollut helppo. Meri on ollut usein myrskyisä ja tyyni ulappa vain haave horisontissa. Kävelemistä munankuorilla, sielu sirpaleilla.

Ainoa mikä on pysyvää on muutos. Sen käsittäminen tekee tästä kaikesta astetta helpompaa. Se miten muutosta käsittelee on itsestä kiinni. Muutosta tulee syleillä, ottaa se vastaan avoimin sydämin ja katsoa minne se vie. Oli se kuinka pelottavaa tahansa.

Tänä iltana en aio katsoa jääkiekon MM -finaalia. Katselen katuun putoavaa sadetta ja hengitän syvään. Pysähdyn ja otan hetken kerrallaan vastaan sellaisena kuin se minulle annetaan.

Kiitollisena. Täynnä rauhaa.

The post Sateen ropinaa ja muutosten virtaa appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
3
Milla / Sisustussuunnittelija Milla Ek <![CDATA[Sävysuosikkeja – Vanha roosa]]> https://sisustussuunnittelijamillaek.casablogit.fi/?p=508 2019-05-18T19:05:35Z 2019-05-18T19:05:35Z Minulla on joku pinkkikausi  ilmeisesti menossa. Tai oikeastaan olen hullaantunut vanhan roosan sävyihin ja suosin niitä niin kodin pinnoilla kuin kalusteissa ja tekstiileissäkin. Kuvalähde – Tikkurila Tikkurilan hurmaava Neito (X420) on ollut suosikkini jo pitkään. Ihana, utuinen vanha roosa, joka ei kuitenkaan taita pinkkiin. Kerrassaan täydellinen. Tämä sävy sopii niin tehosteeksi kuin suuremmillekin seinäpinnoille. Sisustussuunnittelukohteissani […]

The post Sävysuosikkeja – Vanha roosa appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
Minulla on joku pinkkikausi  ilmeisesti menossa. Tai oikeastaan olen hullaantunut vanhan roosan sävyihin ja suosin niitä niin kodin pinnoilla kuin kalusteissa ja tekstiileissäkin.

Kuvalähde – Tikkurila

Tikkurilan hurmaava Neito (X420) on ollut suosikkini jo pitkään. Ihana, utuinen vanha roosa, joka ei kuitenkaan taita pinkkiin. Kerrassaan täydellinen. Tämä sävy sopii niin tehosteeksi kuin suuremmillekin seinäpinnoille. Sisustussuunnittelukohteissani olen ilokseni saanut huomata, että myös miehet ovat tykästyneet tähän sävyyn. Kyseessä ei ole siis mikään prinsessahuoneen purkkapinkki. Neito sävy sitä paitsi sopii niin monen kanssa; Pelkistettyä ja rauhallista harmaata, hiekan ja beigen sävyjä, puupintoja, raikasta valkoista, ylellistä kultaa tai vaikka dramattisempaa mustaa.

Kuvalähde – Iittala

Olen uusimassa astiastoani. Suureksi riemukseni löysin Iittalan uuden Teema sarjan puuterin sävyssä ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Tiesin heti, että nämä astiat sopivat täydellisesti uuteen kotiini. Teeman muotoilu on klassinen ja toimiva ja puuterin sävy paitsi ihastuttaa, se antaa myös ruoalle mahdollisuuden loistaa. Näitä on vaan aivan pakko hankkia!

Kuvalähde – Finnish Design Shop

Haaveilen myös uudesta nojatuolista. Tämä Warm Nordicin Lean Back nojatuoli on tanskalainen designklassikko. Kaikki tässä tuolissa toimii; muotoilu, laadukkaat materiaalit ja ah niin ihana roosan sävy. Myös tämä menee ehdottomasti hankintalistalleni!

The post Sävysuosikkeja – Vanha roosa appeared first on Sisustussuunnittelija Milla Ek.

]]>
0