Koti – Tunne Tila

Hyvä olo. Ennen kaikkea.

Koti. Turvasatama. Paikka rauhoittua ja kerätä energiaa hektisen arjen keskellä. Paikka, jossa mieli lepää ja sielu kiittää.

Tunne Tila

Yritykseni Finahemin slogan ”Tunne Tila” kuvastaa mielestäni hyvin sitä mitä koti merkitsee ja mitä sen tulisi olla. Tunne johon kiteytyy rauha ja hyvä olo. Täydellinen Zen. Juuri Sinulle.

Muutin uuteen kotiini kesäkuussa ja olen pikkuhiljaa sitä sisustanut mieleisekseni. Asun vanhassa, 1800-luvulta olevassa puutalossa Porvoon vanhassa kaupungissa ja myös kotini sisustuksessa heijastuu vahvasti talon ympäristö sekä sen ikä ja historia. Myös työssäni sisustussuunnittelijana pyrin ottamaan huomioon käsillä olevan kohteen hengen, jotta myös sisustuksesta tulee yhtenäinen osa tilaa. Näin säilyy kodin punainen lanka ja johdonmukaisuus.

Vanhan talon tuntua

Minusta on aivan hurmaavaa, kun kaikki kodin pinnat ovat vähän vinksallaan. Niin seinät, lattia kuin kattokin ovat vinossa ja johonkin suuntaan kallellaan. Tumma lautalattia yhdistettynä saman sävyiseen alkuperäiseen lautakattoon luo harmonisen ja rauhoittavan tunnelman. Seinillä on Boråsin ihana Linen -malliston tapetti, joka sopii mielestäni tänne kuin voisilmä puuroon. Tapetin pellavainen pinta on todella kaunis ja eläväinen ja löydän itseni aina välillä hipelöimästä seiniä.

Ekologisuus ja kerroksellisuus sisustuksessa

Pidän eklektisestä ja kerroksellisesta sisustuksesta. Sulassa sovussa uutta ja vanhaa, mielenkiintoisia esineitä joilla on tarina. Suuri rakkauteni on aidot matot, joita löytyykin kodistani muutama. Haaveenani olisi hankkia isokokoinen, punasävyinen aito matto olohuoneeseen, mutta juuri sitä oikeaa ei ole vielä tullut vastaan. No, hyvää  kannattaa odottaa.

Suosin sisustuksessa niin omassa kodissani kuin suunnittelukohteissani ekologisia, kestävän kehityksen mukaisia vaihtoehtoja. Pellava, hamppu, juutti sekä sisal ovat hyvin edustettuina kodissani ja niillä saakin luotua ihanaa lämpöä ja maanläheisyyttä sisustukseen. Kontrastina olen tuonut mukaan modernimpia elementtejä, kuten BeDesignin linjakkaan Lumo -vaatetelineen sekä upeaa muotoilua olevan Fan Stool:in. Näin sisustukseen saa luotua mielenkiintoa ja henkeä.

Urbaaniviidakko

Viherkasvit ovat minulle ehdoton must! Niitä on oltava ja paljon! Koti ei tunnu minulle kodilta, jos joka huoneesta ei löydy yhtä tai mielellään useampaa viherkasvia. Edellisessä kodissani niitä oli yhteensä 75 eli puhutaan jo urbaanista viidakosta. Nykyisessä kodissani luku jää johonkin 40 paikkeille ihan tilanpuutteen vuoksi.

Oli kyseessä sitten oma kotini tai suunnittelukohde, sisustan aina täydestä sydämestäni. Ja niin sen kuuluukin olla, kodin tulee olla rakkaudella tehty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *