Puustelli Miinus – Plussat ja miinukset

Kuva: Puustelli

Suomalainen Puustelli toi muutama vuosi sitten markkinoille uudenlaisen keittiön, joka on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Keittiö täyttää nykyaikaiset vaatimukset niin toiminnallisuudellaan kuin ekologisuudellaan.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut mahdollisimman pieni hiilijalanjälki jo valmistuksesta lähtien. Materiaalien alkuperä, prosessointi, kuljetus ja pintakäsittely ovat tarkkaan ajan kanssa harkittuja ja tutkittuja. Tuotteet ovat valmistettu uudenlaisin menetelmin ja patentoiduin tekniikoin, jolloin on mahdollistettu uudenlaisen keittiön synty.   Materiaalit ovat myrkyttömiä ja eikä niistä haihdu kemikaaleja myöskään sisäilmaan. Miinus-keittiöt kuuluvat M1-luokkaan, eli niille on myönnetty paras sisäilmaluokitus. Vastuullisuus on avainsana tuotannon alkupäästä tuotteen elinkaaren loppumiseen saakka, sillä keittiöt ovat 100% kierrätettäviä.

Kuva: Puustelli
Kuva: Puustelli

Keittiöiden rungot ovat valmistettu uudesta biokomposiitista, joka kestää vettä ja kovaa rasitusta. Rungot ovat kevyitä ja helposti muunneltavissa omiin tarpeisiin sopivaksi.

Itseasiassa ne on suunniteltu niin, että tarpeen tullen kaapit voidaan purkaa ja kasata useita kertoja ilman, että kaapit kärsivät siitä. Näin kaapeille saadaan lisää elinaikaa ja tilanteiden (tai mielen) muuttuessa keittiö on helppo uudistaa soveltuvammaksi.

Se mikä yllätti, oli laaja valikoima erilaisia ja erityylisiä ovi vaihtoehtoja: Saatavilla on sekä massiivipuuovia että kevyempiä kenno-ovia niin monella eri pintamateriaalilla, että jokaiselle varmasti löytyy omaan makuun sopiva vaihtoehto. Kauniit puiset pinnat ovat aitoa oikeaa puuta, näissä ei ole käytetty keinotekoisia pintamateriaaleja.

Mielenkiintoinen vaihtoehto on myös FosbART-puukuituovet, joiden pintakuviointi on jotain erilaista johon olemme keittiössä tottuneet. FosbArt on saman tyyppinen materiaali kuin OSB, mutta on valmistettu alusta loppuun suomessa ilman haitallilisia kemikaaleja.

Pöytätasoja on saatavilla massiivipuisena sekä keraamisena. Keraamiselle tasolle voi laskea kuumat kattilat tai uunivuoat. Aika luksusta, eikö vain? Se ei myöskään naarmuunnu, kestää vettä ja on helppo pitää puhtaana. Massiivipuiset tasot ovat käsitelty luonnonöljyllä, joten ne ovat turvallinen vaihtoehto. Myös tasoissa on monia väri ja laatu vaihtoehtoja, ylellisistä marmorikuviosta lämpimiin puukuoseihin.

 

On upeaa, että näinkin suuressa asiassa kuin kokonainen keittiö on kiinnitetty huomiota ekologisuuteen ja onnistuttu toteuttamaan se ulkoasusta tinkimättä. Ainoa miinus mitä tästä voi keksiä, on mahdoton valinnan vaikeus.

 

Kuva: Puustelli

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *