Iki-ihanat vihreät

Kuva: Plantagen

Viherkasveilla sisustaminen on edelleen se juttu. Viherkasvien tarjonta on huipussaan ja kodit saavat muistuttaa viidakkoa. Osalla sisustajista on saattanut tämä trendi kääntyä hulluuden puolelle ja vanha kunnon ”crazy cat lady” on nykyään ”crazy plant lady”.

Mutta missä menee se raja? Kuinka monta viherkasvia Sinulta löytyy kodistasi?

Kuva: Plantagen

Näillä kasveilla luot helposti uutta ja raikasta ilmettä kotiin:

 

Peikonlehti

Suuren paluun tehnyt kaunis peikonlehti on saanut jopa oman hahstagin Instagramissa: #monsteramonday. Tämä kasvi valloittaakin suurilla lehdillään ja rennolla olemuksellaan. Peikonlehdestä on tullut myös markkinoille pienempikokoinen lajike Monkey Mask, jonka lehdet ovat hauskan reikäiset.

 

Lyyraviikuna ja Kumiviikuna

Nämä suurikokoiset kasvit vaativat tilaa ympärilleen. Lyyraviikuna kasvaa yleensä pylväsmäisesti korkeutta ja on mahtava sisustuselementti oikeassa tilassa. Kumiviikuna haarautuu leikatessa ja sen suuret tumman vihreät lehdet ovat todella kauniita. Nämä kasvit pääsevät oikeuksiinsa muuten hillityssä ja harmonisessa sisustuksessa.

 

Kultaköynnös

Helppohoitoisista helppohoitoisin kultaköynnös on nimensä mukaisesti köynnöstävä kasvi. Se sopii hyvin amppeliin tai hyllynreunalle, josta se saa vapaasti roikkua. Kultaköynnös tekee helposti uusia versoja, jolloin se voi kasvaa hyvinkin näyttäväksi ja pitkäksi köynnökseksi. Hurjapäisimmät antavat sen kasvaa seinällä tai katonrajassa vapaasti. Kannattaa kuitenkin muistaa että kasvista saattaa jäädä jälkiä esimerkiksi tapettiin.

 

Kultaimarre

Kultaimarre lumoaa sen hopean sini-vihreillä lehdillä ja sopii hyvin niin hillittyyn skandinaaviseen kuin vähän rehevämpäänkin sisustukseen. Kultaimarre kasvi kuuluu saniaisten vaativaan sukuun ja se vaatii säännöllistä kastelua ja sumutusta, joten helpoin kasvi se ei ole. Jos haluat helppohoitoisen kasvin, suosittelen anopinkieltä. Perinnekasvi on tänäpäivänäkin upean näköinen terävin lehtineen, eikä sitä kuulemma saa hengiltä millään keinolla.

Kuva: Plantagen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *