Moodboard – Sisustussuunnittelijan apuväline

Moodboard – Mikä se on?

Moodboard on kollaasi kuvia, materiaaleja, tekstejä, piirroksia tai merkintöjä. Se on todella näppärä menetelmä visuaalisen tunnelman ja halutun tavoitetilan havainnollistamiseen. Rakastan moodboardeja. Voisin tehdä niitä loputtomiin. Ne kuuluvat jokaiseen sisustussuunnitteluprojektiini. On ihana asetella kaikki materiaalivaihtoehdot, seinien sävyt, lattiavaihtoehdot ym. suunnittelukohteeseen ajatuksissa olevat elementit pöydälle ja katsoa miten niistä muodostuu harmoninen kokonaisuus.

 

Moodboard – Onnistuu myös koneella!

Teen moodboardeja paljon myös koneella; liitän mukaan ottamiani valokuvia kohteesta ja sen sisustuselementeistä, kohteeseen suunniteltuja tuotteita, taidetta ja muuta projektiin kuuluvaa ja inspiroivaa. Koneella moodboardit onnistuvat näppärästi esimerkiksi Powerpointilla, jota käytän muutoinkin sisustussuunnitelmien tekoon. Kuvia on helppo liittää, muokata ja siirrellä. Kaiken kaikkiaan näppärä työkalu sekin sisustussuunnittelijan työhön.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *