Suunnittelukohde – Rohkeasti värejä, skandinaavista muotoilua ja ripaus luksusta

Minulla on parhaillaan työpöydälläni monta mielenkiintoista suunnitteluprojektia ja haluan nyt esitellä teillä niistä yhden, tarkemmin sanottuna yhden kohteeni olohuoneen. Kyseessä on kerrostalokaksio, joka tulee saamaan kauttaaltaan uuden ilmeen.  Kohteeseen suunnittelen mm. sävymaailmaa, kalustusta, tilajärjestystä, piensisustusta sekä tekstiilejä. Projekti on kaiken kaikkiaan todella inspiroiva! Asiakkaan toiveissa on rohkeaa värien käyttöä, lämpöistä skandinaavista tunnelmaa, vanhan ja uuden yhdistelemistä sekä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja ripaus luksusta. Suunnittelu on vielä kesken, mutta päälinjat ovat kuitenkin jo selvillä. Olohuoneen seinän sävyksi valikoitui Tikkurilan Neito X420, joka on kaunis ja eteerinen vanha roosa. Tämän sävyn kanssa sopii loistavasti voimakas petrooli, jota tuodaan tilaan kalusteissa sekä tekstiileissä. Puu, kulta sekä marmori ovat muita elementtejä, jotka tulevat löytämään tiensä tähän kauniiseen olohuoneeseen.

//Pesä sohva, Kuusilinna//

Sohvaksi olohuoneeseen valikoitui Kuusilinnan muhkea uutuussohva Pesä, joka on muotoilultaan siro löhösohva parhaimmillaan. Verhoilu sohvassa on vahva petrooli laadukkaasta Lauritzonin samettikankaasta (Luxor 99)

//Imola nojatuoli, BoConcept//

Sohvan kaveriksi olohuoneeseen tuodaan varsinainen designklassikko, upea BoConceptin Imola nojatuoli. Verhoilu sekä rungon väri ovat vielä päättämättä, mutta vahvana ehdokkaana on petrooli nojatuoli kultaisilla jaloilla.

//Smiudin matto, Sukhimatot//

Asiakkaalla on tilassa jo valmiina upea, tummaa puuta oleva antiikkilipasto. Sen sävyjä haluan toistaa mm. maton kautta ja tähän tehtävään löysinkin aivan huikean Smiudin käsintuftatun itämaisen maton Sukhimattojen valikoimasta. Tämä tulee toimimaan todella kauniisti petroolin sävyisten huonekalujen, kultaisten yksityiskohtien sekä antiikkilipaston kanssa.

//Accent sohvapöytä, Veke//

Kohteen keittiöön tuodaan valkoista marmoria työtasoihin ja sen haluan toistuvan jossain muodossa myös olohuoneessa. Veke:n valikoimasta löytyvä Accent sohvapöytä marmorilevyllä ja kultaisella rungolla sopii tilaan aivan loistavasti.

//Willa riippuvalaisin, Sessak//

Kultaa ja luksusta sekä upeaa muotoilua saadaan olohuoneeseen myös kattovalaisimen kautta. Suunnitelmaan kuuluukin tämä loistelias Sessak:n valikoimasta löytyvä Willa riippuvalaisin. Pyöreät maitolasiset kuvut sekä kultainen runko ovat mielestäni aivan hurmaava kombo.

//Bolshoi kangas, Lauritzon//

Kohteen eri tilojen verhoihin on ajatuksena tuoda myös luksusta. Lauritzonin valikoimasta löytyvä Bolshoi kangas on kauniisti laskeutuvaa samettia, jossa on ripaus hohtoa. Tätä kangasta eri sävyissä tuodaan mm. olohuoneeseen, työhuoneeseen sekä makuuhuoneeseen ja saman kankaan käyttö eri tiloissa tuokin yhtenäisyyttä kodin yleisilmeeseen. Sisustussuunnittelussa ja sisustamisessa ylipäänsä onkin aina hyvä muistaa se kuuluisa punainen lanka, joka yhdistää tiloja toisiinsa ja tekee kokonaisuudesta yhtenäisen ja harmonisen.

Tämä projekti etenee hyvää vauhtia ja osa tuotteista onkin lähtenyt jo tilaukseen. Innolla ja inspiroituneena jatkan suunnittelua ja näen jo mielessäni kuinka upealta tämä kohde tulee näyttämään valmiina! Voitte seurata tämänkin projektin etenemistä täältä blogista 🙂

Kuvalähteet: Kuusilinna, BoConcept, Sukhimatot, Veke, Sessak, Lauritzon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *