Valokuvaus – Mielenrauhaa ja magiaa

Kun aika pysähtyy

Valokuvaus on minulle henkireikä, keino rentoutua ja keskittyä juuri käsillä olevaan hetkeen. Varsinaista mielenterapiaa ja psyykkeen hoitoa parhaimmillaan. Valokuvaan todella paljon jo työni puolesta, mutta usein myös ihan omaksi ilokseni. Hetken ja kauneuden taltiominen linssin läpi on jotain niin upeaa ja ainutlaatuista! Varsinainen hetkeen pysähtyminen tapahtuu minulla taidevalokuvauksen kautta.

Kauneutta kaikissa

Erityisesti pidän valokuvaamisesta flatlay -tyyliin, ylhäältäpäin kuvattuna. Ideana on vangita valokuvaan tunnelma, tunne, ohitse kiitävä hetki, pian historiaa oleva sekunti. Kukkakuvat ovat yksi intohimoni kohde. Kuvaan erityisesti jo parhaat päivänsä nähneitä, kuivuneita ja nuupahtaneita kukkia, jotka yleensä joutavat suoraan maljakosta roskiin. Se on sääli, sillä niissä kauneus tulee esiin aivan omalla tasollaan kuin tuoreissa kukissa. Se herkkä ja haavoittuvainen kauneus on vangitsevaa, jopa maagista. Ideana kuvissani on tuoda esiin kuinka ”rumastakin” voi saada muokattua jotain ainutlaatuisen kaunista. Tätä valokuvaus on minulle parhaimmillaan!

A rose can never be a sunflower, and a sunflower can never be a rose. All flowers are beautiful in their own way, and that’s like women too.

– Miranda Kerr –

Sisäinen zen

Rituaali on aina sama. Kiire, stressi ja hektinen arki velloo ohimoilla. Mitä tehdä? Otan ison kupillisen kahvia, kaivan kaappini kätköistä kuivaamani kukat tai nappaan maljakkoon unohtuneet, jo kärsineen näköiset yksilöt ja levitän ne pitkin pöytää. Kuvausalustana toimii usein ikivanha, ruostunut uunipelti, joka korostaa kauniisti jo ruskean sävyn saaneita terälehtiä. Sommittelu, kukanlehtien asettelu on meditoivaa, aivan kuten stailaustyössäni tyynyjen pöyhintä. Voisin tehdä sitä loputtomiin. Eri sävyjen yhdisteleminen, lehtien sijoittaminen oikeille paikoilleen ja lopuksi itse valokuvaaminen on aina yhtä rentouttava prosessi. Pysähtynyt hetki.

Kuinka sinä rentoudut hektisen arjen keskellä? Mikä on sinun keinosi saavuttaa sisäinen zen?

The Earth laughs in flowers

– Ralph Waldo Emerson –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *