Lagom – Anteeksi kuinka?

 

“Lagom. Not too little, not too much. Just right.”

 

Juuri sopivasti, ei liikaa eikä liian vähän, se kuuluisa kultainen keskitie. Näillä sanoilla voisi kuvailla ruotsalaista elämäntapaa Lagomia. Siitä on muodostunut oikeastaan käsite.

Lagomin tavoitteena on ohjata ihmisiä elämään seesteisempää ja onnellisempaa elämää, kaikilla elämän osa-alueilla. Mutta miten kotisi on Lagom?

Lagomissa on kyse elämästä nauttimisesta, ajanviettämisestä perheeen ja ystävien kanssa ilman, että kaiken täytyy olla viimeiseen asti suunniteltua ja täydellistä. Turha täydellisyyden tavoittelu on stressaavaa ja kuluttavaa, sekä vie huomion muilta tärkeiltä asioilta. Tällä kertaa keskinkertainen riittää.

 

 

Lagomin merkitys “juuri sopivasti” on helppo toteuttaa sisustuksessa.

Lagom on välimuoto runsaasta ja mahtipontisesta sekä hyvin minimalistisesta ja kliinisestä sisustuksesta, tietysti. Vertauskuvana voisi luonnollisesti käyttää skandinaavista sisustusta pienellä kotoisalla twistillä. Luonnolliset elementit ja ekologiset materiaalit ovat ideologialtaan sopivia Lagom-elämäntapaan. Paljas puupinta ja pehmeä villahuopa ovat aina niin kauniita ja kestäviä valintoja.

Jos kotisi nurkat pullistelevat tavaroista ja pöytätasoille on kertynyt paikkaansa hakevia tavaroita, on vaikea rentoutua.  Konmaritus-trendin myötä monet ovat jo tyhjentäneet koko asuntonsa, mutta Lagomilla on lempeämpi lähestymistapa asiaan: Säilytä vain se mitä tarvitset. Jokaisella esineellä ja huonekalulla tulisi olla tarkoitus, eli karsi kaikki ylimääräinen pois näkyvistä. Sekalaiset, mutta tarpeelliset esineet voi piilottaa säilytyskoreihin tai laatikoihin. Tavaroiden karsiminen voi olla työlästä, mutta on palkitsevaa nähdä lopputulos järjestetystä kodista.

Tee uudet hankinnat harkitusti ja mieti, tarvitsetko todella lisää materiaa?

Käytä sellaisia huonekaluja joita Sinulta  löytyy jo entuudestaan, osta second handia ja kierrätä myös omat ylimääräiset tavarasi eteenpäin. Suosi uusiokäyttöä ja kunnosta vanhaa. Uusia tuotteita hankkiessasi osta laadukasta ja kestävää. Voit tehdä paljon maapalloystävällisiä valintoja myöskin kotisi sisustuksessa.

Anna huonekaluille tilaa hengittää. Liian täyteen kalustettu huone on helposti sekava eikä anna kalusteille oikeutta.  Harmoninen kokonaisuus muodostuu kun kaikkea on sopivassa suhteessa. Lagomisti.

Tuo viherkasveja sisustukseesi. Kasvien tiedetään vähentävän stressiä ja puhdistavan ilmaa. Ne sopivat täydellisesti Lagom-sisustukseen ja tuovat luonnon sisälle. Vaikka et olisikaan viherpeukalo, ei haittaa. Lagomissa parasta on juuri se, että aina ei tarvitse onnistua. Jos kasvi vähän nuupahtaa, mitä väliä?

 

 

2 kommenttia “Lagom – Anteeksi kuinka?

    1. Teillä on kaunis koti <3 Itsekin pyrin kohtuuteen, sopivasti on tarpeeksi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *