Tapettivalintoja 1700-luvun taloon

Sisustussuunnittelijan työssä yksi parhaita puolia (ja niitä on toki lukemattomia) on monipuolisuus. Tällä hetkellä minulla on työn alla upea, uniikki asunto 1700-talossa, jonka huoneita koristaa kauniit kakluunit ja jossa todella aistii vanhan talon hengen. Kohteessa uusitaan seinä-, ja lattiapinnat sekä sauna ja suunnitellaan koko asunnon koko kalustus ja tilaratkaisut.

Parhaillaan teen asuntoon tapettivalintoja mikä onkin todella mieluista puuhaa. Tapettien tulee olla arvokkaan tyylikkäitä sopien talon henkeen ja lopputuloksen kauttaaltaan harmoninen ja rauhallinen kokonaisuus.

Borås Tapeter Linen mallisto

Tähän kohteeseen valitsin kaikkiin tiloihin keittiötä lukuun ottamatta Borås Tapeter Linen mallistosta tapetteja eri sävyissä, joista muodostuu todella kaunis, yhtenäinen kokonaisuus. Linen mallisto koostuu yksivärisistä tapeteista, joiden pinta muistuttaa pellavaa. Kauniissa tekstiilipinnassa on pehmeä tuntu ja se sopii huoneeseen kuin huoneeseen. Pellavatapetilla todella onnistuu luomaan tilaan lämpimän, harmonisen ja rauhallisen ilmapiirin.

Linen mallistossa on aivan ihana väripaletti, joka liikkuu lempeästi vaaleiden ja tummempien sävyjen välillä ja luo tilaan jopa meditatiivisen tunnelman. Kaikki malliston persoonalliset värivaihtoehdot on rakennettu niin, että ne sointuvat kauniisti yhteen, joten harmonisten kokonaisuuksien luominen näillä tapeteilla on helppoa.

Tapetin sävyjen valinta

Lähdin rakentamaan sävymaailmaa siten, että yleisilme on rauhallisen vaalea ja heijastaa hiekan sävyjä. Makuuhuoneeseen valitsin kuitenkin tästä hieman poiketen laventeliin taittavan upean sävyn, joka luo miellyttävää ja kiireetöntä tunnelmaa.

Eteiseen vaalea Soft Linen

Eteisestä avautuvaan, kauniiseen saliin kakluuneineen valitsin hieman tummemman vaalean sävyn Flax Fiberin

Työhuoneeseen valikoitui edelleen samasta väriliuskasta hieman tummempi sävy Soaped Oak

Ja kirsikkana kakun päälle makuuhuoneeseen aivan hurmaava Lavender Blush

Borås EasyUp Anna

Keittiöön halusin kuitenkin tuoda jotain kuviota, joten sinne valikoitui kaunis harmaaseen taittava Anna tapetti, jossa on hento ruutukuvio. Se sopii täydellisesti keittiön henkeen ja sointuu kauniisti muihin tiloihin valittujen Linen tapettien kaveriksi.

En malta odottaa miltä tämä kohde näyttää valmiina! Tunnen olevani etuoikeutettu, kun pääsen suunnittelemaan tällaisia uniikkeja kohteita. Todellinen helmi. Hehkutan aina sitä kuinka rakastan työtäni. Niin teen myös nyt <3

 

Kuvalähde: Borås Tapeter

 

2 kommenttia “Tapettivalintoja 1700-luvun taloon

    1. Eikös olekin <3
      Aloin harkitsemaan tätä myös omaan kotiini 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *